fruit pastry..nama kek yang diberi oleh Gert, kitchen snippets..seperti biasa meronda jalan berkenan kek ni yang ada di rumahnya...Gert guna sebanyak 500g fresh fruits. saya tak pasti buah segar yg digunakannya, mungkin strawberi, blueberi, manderin oren n cannned peach slices.
kek ni kali kedua saya buat..saya tak guna buah seberat 500g mengikut resepi Gert
apa yang saya guna 2 biji kiwi, 5or 6 biji strawberi (dah lama terbeku dalam freezer), 12 biji blueberi, 1 biji buah pisang kaki ....bila makan terasa masam buah kiwi. anak2 kata, 'kalau kek ni without those fruits okay tak..?' Depa tak suka 'rasa masam' pad kek tersebut.
yang ni saya buat kali pertama..ketika 'geram' nak buat, saya cuma ada 2 biji fresh plum, dried blackcurrant dan sedikit roasted almond strip.. Anak2 saya lebih suka yang ini.
Salam ma'chiks..sedapnya..
ReplyDelete@ibh.....mekasih..yang buat kali pertama tu sedap tp yg kali kedua tu, kek rasa masam buah dan kek terberat dek buah2 fresh.
ReplyDelete